A mi kis falunkról

 község Nógrád megye északkeleti csücskében, a  Medves hegység lábánál fekszik. Az 1900 - as évek elején kedvelt üdülőhely volt , lovardával, teniszpályával, a turisták számára fenntartott tóval, vendégházakkal várták  az idelátogató   vendégeket. Az első világháború, és a trianoni határ meghúzása szétszakította az  addigi szerves kulturális, gazdasági egységként   működő Medvesalját, és az itt lévő településeket. Az idegenforgalom " feltámadása " az 1990 - es  évek végére tehető, ekkor nyitottam meg első fecskeként a Csengettyűs Vendégházat bár  szinte mindenki kétkedve csóválta a fejét,  mondván : ki jönne ide ?

 Az idő - és rengeteg  munka meghozta gyümölcsét, ma a megye egyik legtöbbet látogatott településévé vált Cered,  már nem csak fekvése, és szépsége miatt hanem az itt tartott rendezvények is számos  érdeklődőt vonzanak. Sok vendégem kiindulópontként választ minket, hisz Észak - Magyarország és ma már a határok eltűnésével a Felvidék látnivalói egynapos autós kirándulással elérhetők. A település  infrastruktúrája kiépült.

 

                                    Harangláb

                

             Játszótér

 

  Sokszor felteszik a kérdést: - miből élnek itt az emberek? Nos működik még néhány üzem Salgótarjánban, vannak helyi vállalkozók- zömmel építőipar- akik foglalkoztatnak embereket,  a helyzet azonban elég súlyos, az elvándorlás eléggé aggasztó jelenség. Viszonylag sok fiatal végez egyetemen, főiskolán, de a munkalehetőség, a fizetés nem nyújt perspektívát a letelepedéshez. Mi, akik még itt élünk, és itt neveljük gyermekeinket hiszünk abban , hogy ez a gyönyörű vidék olyan lehetőségeket hordoz ami miatt érdemes itt élni.

    
                  
[I.Apartman] [II.Apartman] [Kerti medence] [Szabad időpontok] [Árak] [Térkép] [Cered] [Fotógaléria] [Alaprajz] [Étkezés, konyha] [Programok] [Családunk] [Tájképek] [Horgászat] [Linkek] [Ipolytarnóc]